dinsdag 17 augustus 2010

Me & my sister... in New Zealand: part 1

De verhalen en kapriolen in Nieuw-Zeeland ga ik niet in verhaalvorm brengen, want dat zou veel te lang duren. De verhaaltjes zullen echter via een omvangrijke set foto's worden verteld.


Het blij weerzien wordt gevierd met een zelfgekookt feestmaal! Pure klasse onze kookkunsten. Wat hebben we vandaag geleerd Piet? Eén: Niks Piet, zwijgen en eten, dat zeg ik!


Onze trots waarmee we 10 dagen gaan rondcruisen. Speciaal de bus genomen naar Taupo, 50km verderop, om een auto te huren.


Nu we toch in Taupo zijn verkennen we meteen de omgeving met ons karreke. 'Craters of the moon', een van de vele geothermische parken in de omgeving.


Ewoude is het spook van het park!
Het park is interessant om eens door te lopen, maar al de kraters trekken nogal op elkaar, en na een tijdje heb je het dan ook wel gezien...


Een bezoekje aan de Huka Falls mocht niet ontbreken. Als er een waterval in de buurt is moet je altijd eens gaan kijken, niewaar


Op de terugweg naar Turangi zien we plots dit: Phone S.E.X.: 0800 FOREPLAY. Rijdt gij daar eens mee rond!


Snelle stop voor een kiekje van de zondsondergang aan het Taupo meer.


De volgende ochtend vroeg uit de veren om de Tongariro Crossing te wandelen. We hebben er zin in!


De Tongariro Crossing is de bekendste en populairste One Day Hike van Nieuw-Zeeland. In de winter mag je hem enkel gegidst doen omwille van het mogelijke slechte weer en de vele sneeuw. In het eerste deel loop je echter nog op een onbesneeuwd pad en zie je de besneeuwde toppen van de vulkanen in de verte liggen.


Overdreven koud is het niet, meteen zweten op het eerste deel. Kijk maar eens naar dit tomaatje.


Hier is het allemaal om te doen, de Tongariro vulkaan, ook wel beter bekend als Mordor bij de fanatiekelingen van Lord Of The Rings


En dan kwamen we in de sneeuwzone


I love the snow! Ongetwijfeld mijn favoriete neerslag! Van alle slagen die uit de hemel neder kunnen dalen is sneeuw ongetwijfeld mijn favoriet. Op de tweede plaats staat manna, en daarna regen...


Dat belooft niet veel goeds, er komen precies een beetje wolken opzetten


Maar de mist heeft zijn voordelen, je kan leuke foto's maken, zelfs al zie je geen bal van de omgeving!


Op naar een top, zo veronderstellen we toch, want we gaan omhoog


Hoger dan deze rots kunnen we volgens de gids niet gaan. Hierna is het te ijzig en de mist maakt het veel te gevaarlijk. Bovendien gaan we niets zien van de anders machtige vulkaan- en meerzichten. Een fotootje van Ewoude met de rots dan maar :-)



We gaan dan maar voor enkele mistfoto's op onze weg terug, al dan niet met muts. Een muts nota bene door moeder gehaakt, jawel! Bestellingen te plaatsen bij De Croock Myriame, adres allang gekend bij de betere mutsfanaat...


Enkele pijlen om de weg niet te verliezen, want ook Japanners doen deze trekking graag




Wanneer we weer wat gezakt zijn en uit de mist stappen is het tijd om van het landschap te genieten.


Tongariro vulkaan spreekt toch tot de verbeelding, vooral bij Ewoude


Ik vind dat er ondertussen wel genoeg foto's zijn getrokken, zeker met mijn mottige kop op



Terug aan de start van de trek is het tijd voor een beetje hacky sack, blijkbaar heel populair bij de Amerikanen. Ik speel mee met onze Amerikaanse vriend die ons tijdens de trekking het meest entertainde.



Ook Legoman was van de partij, hij houdt van ijsklimmen.


De terugweg naar Taupo bij zonsondergang


's Avonds een stevige maaltijd in de Irish Pub waar we de Britse Anjie, die ook op de Tongariro Crossing was, terugzien. We overtuigen haar om morgen mee te gaan skydiven


Ik probeer met wat muffins als ontbijt mijn maag te kalmeren, de Guinness van gisteren speelt op! Dat was misschien niet het beste idee om me in de Guinness te schieten gisteren. Maar het is zo lekker!


Even later is het zover, klaar voor de sprong, en de maag is gelukkig gekalmeerd, de Guinness is gesetteld.


Diving the New Zealand skies
Cargado por verzaad. - Explora vacaciones y escapadas en vídeo.
Video van de skydive


Na de duik door de lucht verlaten we meteen Taupo en rijden door naar Rotorua. We nemen wel den Duits Markus mee die we op de Tongariro trek hadden leren kennen.


Onderweg passeren we nog het Wai-O-Tapu Geothermal Wonderland. De naam zegt genoeg over wat het is, en de foto's verduidelijken dat nog meer.




Ewoude collaboreert met den Duits



Twee mogelijkheden: de zwavelgeur irriteert Ewoude, of ik heb een scheetje gelaten :-)

Een mooi afsluitend nummertje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten