donderdag 25 februari 2010

One night in Bangkok

Siem Reap was een mooi afsluiter van de reis door Zuidoost-Azie. Door het grote aantal toeristen was er ook een bruisend avond en nachtleven met vele lekkere restaurantjes en gezellige cafes, sommige met live muziek. Goed om 's avonds eens te ontspannen.




Pub street in Siem Reap

Maar het is snel voorbij, en donderdag moeten we de bus naar Bangkok al hebben, want vrijdag de 19e moet ik op het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland zitten. De busrit naar Bangkok is weer op zijn Aziatisch. Aan de grens met Thailand moeten we overstappen op een andere bus, maar die is er niet. In de plaats hebben ze een vijftal minibusjes ingelegd die moeten volgeduwd worden met toeristen en bagage. Het duurt allemaal lang en ze weten precies niet hoe ze het juist gaan aanpakken, terwijl het eigenlijk niet echt moeilijk is. Maar ondertussen ben je dat allemaal zo gewoon dat je ze gewoon laat doen en niks meer gaat vragen, het levert toch niks op. Blijkbaar hebben alle toeristen dat nog niet door, die toch weer van alles proberen forceren om zo snel mogelijk weg te zijn. We bekijken het vanop een afstand en wachten tot we in een busje mogen stappen. Zen! :-)

De laatste stad van de reis in Azie is dus Bangkok, het immens drukke, stinkende, lawaaierige en drukkend hete Bangkok. We brengen er maar een avond en ochtend door, maar dat is voor mij genoeg. 's Avonds bezoeken we een gezellige jazz bar, met live muziek van een big band en een funk groepje. Met een lekker biertje in de hand is dit een mooie afsluiter. En nu nog een nachtje, een nacht in Bangkok....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten