zaterdag 15 mei 2010

Penny

De Duitse gast die ook in de backpacker verblijft in Queenstown met de Ieren en mij, heet Benny. Die Ierse gasten hadden hem niet goed verstaan en denken dat hij Penny heet en spreken hem dan ook zo aan. Het is een vreemde kerel. Hij zit al twee weken in het hostel en heeft geen geld meer. Hij zoekt naar werk in Queenstown, maar het is gene vetten op dit moment, en hij zoekt ondertussen zelfs niet meer.

De tweede dag zegt hij ons dat hij eigenlijk illegaal in het hostel verblijft. Twee weken geleden werkte hij in het hostel voor gratis accommodatie, maar na een week is dat stopgezet omdat er geen andere gasten meer waren. Dan is hij zogezegd vertrokken maar hij is langs de achterdeur opnieuw het hostel binnengegaan, en zo leefde hij daar nu al een week zonder dat de eigenaars dat weten.
Hoe is dat mogelijk? Het hostel hoort bij een motel. Het motel ligt vlak naast de straat, waar ook de receptie is. Het hostel ligt daarachter, hoger op de heuvel en je moet er met een trap naartoe. Er komt bijna nooit iemand van de receptie kijken in het hostel, enkel een kuisvrouw komt om de twee dagen een beetje kuisen. Vanuit de receptie kan je ook niet zien wat er gebeurt in het hostel. Penny sloop binnen langs de achterdeur en gebruikt nooit de voordeur tussen 8 en 20u, de openingsuren van de receptie. Als hij dat vertelt liggen we allemaal in een deuk.

Penny vertelt ook dat hij daarvoor al eens enkele nachten op straat heeft doorgebracht. Zijn rugzak liet hij achter bij een vriend in een hostel en hij sliep dan op een bank ergens in de stad. En mijn laatste avond in Queenstown ziet het ernaar uit dat hij de nacht nog eens op straat zal mogen doorbrengen: hij is gesnapt door de eigenaars van het hostel en moet meteen vertrekken. En het is koud buiten, ze verwachten temperaturen rond het vriespunt! Eerst wordt er eens goed om gelachen, maar wanneer Penny dan daadwerkelijk de nacht ingaat met zijn rugzak, slaat dat om in bezorgdheid bij de Ieren en mij. Ik zit in met onze Duitse vriend, die vreemd genoeg Engels spreekt met een sterk Brits accent. Hopelijk haalt hij het...

“That's what it's all about, the people you meet along the way, and you meet some strange people”, zei Jason, en ik ben het er volledig mee eens. Maar Penny slaat toch alles, en hij is nog maar 18. Hij zou beter naar huis terugkeren als hij echt geen geld meer heeft. Benieuwd waar hij vannacht gaat slapen, wellicht daar waar hij zijn hoed aflegt, want...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten