zaterdag 30 januari 2010

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos, en ligt op slechts 20 km van Nong Kai. Het vervoer van het desolate Nong Kai naar Vientiane deelden we met 8 andere reizigers om zo heel goedkoop in Vientiane te raken. We zaten met zijn allen in een soort oude legertruck. Laos is echt spotgoedkoop: de rit van 20km kostte minder dan een euro per persoon, de tweepersoonskamer in ons guesthouse in Vientiane kostte nog geen 5 euro. Eerste opdracht in Vientiane: miljonair worden. Ik haal daar aan de eerste de beste betaalautomaat vlotjes 2 miljoen af. Daarmee kunnen we wel even voort. Omgerekend is dat maar zo'n 180 euro, maar in Laos is dat nog een heel groot bedrag.
We bewegen ons in Vientiane voort met een gehuurde fiets: een kleine damesfiets, uitgerust met een pracht van een winkelmandje aan het stuur. Zo kan je op een dag de belangrijkste sites in Vientiane bezoeken, want ook al is het de hoofdstad, ze is kleiner dan Gent en relatief rustig (naar Aziatische normen uiteraard). Fietsen tussen de talloze brommertjes en dikke 4x4's is wel een speciale ervaring,vooral omdat rijstroken eerder indicatief blijken te zijn. Maar je went er al snel aan.

We blijven slechts anderhalve dag in Vientiane, want veel valt er niet te beleven, tenzij je een tempelfreak bent. Hugo en ik behoren echter niet tot deze categorie mensen, en besluiten dan ook dat het na het bezichtigen van de 3 belangrijkste tempels al welletjes is geweest. Al die beelden en tempels lijken heel erg op elkaar, al zitten er soms enkele prachtige beelden met vuile manieren tussen... De stoepa en tempel van Wat Pha Tat Luang zijn wel mooi, maar na tien minuten zijn we al op zoek naar een koel terrasje. Het is op de middag veel te warm om rond te lopen. En bovendien slapen we allebei heel slecht en dat beginnen we te voelen.
Het is tijd om de natuur in te trekken en de bergen op te zoeken. Dat is meer "my cup of tea"!




Ontbijten in Vientiane, en dit voor 1,5 euro.



Beeld met vuile manieren



De namaak Arc De Triomphe. Mooi van ver, maar ver van mooi als je er met je neus op staat. Het is grotendeels onafgewerkt en is gewoon een gigantische blok beton.



De stoepa van Wat Pha Tat Luang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten