maandag 21 december 2009

Route


The route I want to follow. Red dashed line: airplane, orange: traveling over land

2 opmerkingen:

  1. Hey Arnout!
    Wat een onderneming, seg! Ik vertrek eind oktober om het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te berijden... Ongeveer dezelfde weg als jij gevolgd hebt! Was je een ervaren fietser hier in Belgiƫ? Of ben je gaandeweg getraind geraakt?
    Tis ni van de poes, sommige colletjes... maar heb al verschillende grote Alpenritten op mijn palmares staan en bezig met triathlon (las dat je ook zo iemand was tegengekomen, Jaan). Dus da zal wel moeten lukken zeker?
    Misschien tof om ervaringen te delen...
    Nog goe fietsen, voorzichtig en tot een dezer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Sofie,

    Ik heb Nieuw-Zeeland volledig rondgefietst, zowel Noorder- als Zuidereiland. Ik was hiervoor niet getraind want had de beslissing om dit te doen zelfs maar ter plekke genomen. Fysiek was het de eerste weken wat zwaarder en maar eens de conditie terugkwam en in orde was was het fysiek niet zo een probleem. Als ik lees dat je triathlon doet en al wat alpenritten hebt gereden zak dit voor jou zeker geen probleem zijn. De cols in het zuidereiland (en overal in NZ) zijn nooit echt lang, zeker in vergelijking met de Alpen, maar ze zijn vaak wel heel steil, zeker om met bagage op te fietsen. Een fiets die versnellingen heeft zoals een echte MTB die je toelaat om soepel te peddelen op steile hellingen is dus wel handig.
    Voor de rest wil ik nog zeggen dat het fysieke deel niet het moeilijkste was, maar wel het mentale deel, omdat ik 4,5 maand met de fiets heb gereisd en steeds alleen, vaak in kleine dorpjes kwam waar niemand was om eens mee te praten (het was ook winter) en dat weegt wel na een tijdje. Dat vond ik het zwaarste.

    Sorry dat ik zo laat antwoord, maar had je reactie niet zien staan omdat het op een ouder bericht was. Hopelijk heb je een leuke fietsreis en alvast veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen